Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

OBSAM


Taula de contingutsGuia del paisatge de Menorca

 

Introducció

Des de que l'home va trepitjar per primer cop l'illa de Menorca fins a l'actualitat, s'han anat combinat al llarg de milers d'anys una sèrie de factors humans i naturals. Aquests factors han modelat un paisatge molt peculiar que, si bé conserva similituds amb al paisatge de les illes veïnes, a la vegada té una personalitat pròpia molt marcada, fruit d'una realitat cultural, econòmica, natural i climàtica ben diferenciada. Així, el paisatge de Menorca és un petit mosaic, l'esquelet del qual el formen extenses zones agrícoles i ramaderes, parcel·lades amb antigues parets de còdols, juntament amb boscos d'alzines, ullastres i pins.

 

El ToroEl Toro és el punt més elevat de l'illa amb 357m.

 

A la zona litoral trobam tot un seguit de platges i sistemes dunars, alternats amb penyals i petites cales arraconades, tot esquitxat de tant en tant per zones urbanitzades. Les zones humides, com per exemple S'Albufera des Grau, Es Prat de Son Bou o Ses Basses de Lluriac, i els barrancs de la costa sud, també són part molt important d'un paisatge que, dia a dia, l'home, amb les seves accions sobre la natura, ha anat modificant.

 

Mediterrani Situació de Menorca en el Mediterrani occidental.

Menorca està situada al centre del Mediterrani occidental, entre els paral·lels 39º 48' 40'' i 40º 05' 17'' de latitud N i els meridians 3º 47' 40'' i 4º 19' 17'' de longitud E. Té una extensió de 702 km2 de superfície i 216 km de costa. El punt més elevat de l'illa és el Toro (http://www.menorcaweb.com/reportatges/monestirs-i-santuaris/
santuari-de-la-verge-del-toro/
), amb 357m d'alçada.

 

OBSAM
Camí des Castell, 28 1r pis
07702 Maó
Tel. (+34) 971 351 500
Fax (+34) 971 351 642
a/e: adm.obsam@cime.es

Institut Menorquí d'EstudisConsell Insular de MenorcaMAB

©2003-2006 Observatori Socioambiental de Menorca  ·  Disseny de Quadratí, fet amb Xhtml i Css