Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

OBSAM


Exposicions

Arquitectura i paisatge

El paisatge de MenorcaExposicions

 

El paisatge de Menorca

El 1993 la UNESCO va atorgar la distinció de Reserva de Biosfera a Menorca en reconeixement a la seva capacitat per compaginar el respecte pel medi ambient amb el desenvolupament econòmic i social de la societat menorquina. Des de la seva creació l’any 2000, l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) de l’Institut Menorquí d’Estudis es dedica a la recopilació i estudi de dades de tots els factors econòmics, socials i naturals que configuren la realitat menorquina i que poden influir en el manteniment d’aquest equilibri que ha estat reconegut internacionalment.
Per difondre aquestes dades, el propi OBSAM, juntament amb la Fundació Sa Nostra-Caixa de Balears, va promoure l’exposició “El paisatge de Menorca”, que des de novembre de 2004 fins a octubre de 2005 va itinerar per totes les poblacions de Menorca. La mostra posava l’accent en la responsabilitat humana sobre el paisatge, oferint, alhora, un recorregut pel passat i el present del paisatge de l’illa. L’objectiu era plantejar interrogants i convidar a la reflexió individual per afrontar el futur amb garanties d’èxit.

 

Exposició "El paisatge de Menorca"

L’exposició va arribar als gairebé 12.000 visitants, entre els quals 2.389 estudiants de primària, ESO i batxillerat als que es van oferir visites guiades gratuïtes. Els textos estaven disponibles en català, castellà, anglès i alemany.
El projecte va comptar amb el suport del l’Institut Balear del Turisme, la Conselleria de Turisme del Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, el Grup d’Acció Local del Programa Leader + de la Unió Europea i els ajuntaments de Menorca.

 

Materials disponibles al web

Podeu visionar tres dels audiovisuals que acompanyaven els diferents mòduls de l’exposició:


Heu de tenir el Flash Player per poder veure aquests videos.

 

Crèdits

Equip

“El paisatge de Menorca” és una producció de l’Observatori Socioambiental de Menorca de l’Institut Menorquí d’Estudis amb la col·laboració de la Fundació Sa Nostra, Caixa de Balears, i el suport del Consell Insular de Menorca, l’Institut Balear del Turisme, la Conselleria de Turisme del Govern Balear, el Grup d’Acció Local del Programa Leader + de la Unió Europea i els Ajuntaments de Menorca.

Direcció: Sergi Marí
Disseny: Juan Elorduy
Coordinació: Ariadna Ferrer
Continguts: David Carreras, Sònia Estradé, Antoni Fullana
Fotografies: David Carreras, Josep Miquel Vidal
Fotografies i idea original sobre els gravats de l’arxiduc: Lluc Julià
Composició fotografia aèria de Menorca: MAZMEN
Programació 3D: GeoVirtual
Creacions vídeo: Germán Campos i Marta Palau
Música original: ILLALLUM, de Josep Mercadal sobre temes de Dídac Monjo
Maqueta aqüífer: Pere Fiol sobre una idea de Sergi Marí
Programació del comptador de població: Biel Carreras-SILME
Disseny gràfic: Jaume Bagur
Il.lustracions: Joan Benejam
Realització: Impacte
Col.labora: Cicle formatiu IES JM Quadrado

Agraïments:
A la División I+D Acústica de l’Instituto Universitario del Automóvil (Universidad Politécnica de Madrid) pels enregistraments de paisatges sonors.
A Enric Ballesteros per les fotos de paisatges submarins.

logo menorca    
logo OBSAM logo IME logo sa nostra
logo CAIB logo CIM logo ibatur
OBSAM
Camí des Castell, 28 1r pis
07702 Maó
Tel. (+34) 971 351 500
Fax (+34) 971 351 642
a/e: adm.obsam@cime.es

Institut Menorquí d'EstudisConsell Insular de MenorcaMAB

©2003-2006 Observatori Socioambiental de Menorca  ·  Disseny de Quadratí, fet amb Xhtml i Css